maandag 14 juli 2008

Verkade maakt beslissing van wereldbelang

Verkade gaat over op Fairtrade cacao en suiker! Dat is lijkt misschien een klein nieuwsfeitje, maar het is een belangrijke beslissing. Met hun keuze vergroot Verkade de wereldwijde verkoop van Fairtrade cacao in een klap met 20%.

Vanaf begin oktober zal een deel van de chocoladeproducten van Verkade uit de eerlijke handel (Fairtrade) komen. In 2009 zullen alle chocoladeproducten van Verkade het Max Havelaar keurmerk dragen.

Max Havelaar
In een eerder artikel schreef ik al over slaafvrije chocolade en het belang daarvan. Producten die voldoen aan de eisen van Max Havelaar, komen van boeren die hun personeel goed behandelen en er wordt een eerlijke prijs betaald voor de producten. Verkade is een belangrijke speler op de wereldmarkt van de voedingsmiddelen. In de wereld gaat 7.300 ton cacao verkocht, Verkade verkoopt daarvan 1.500 ton cacao. Daarnaast haalt Verkade dus ook alle suiker van Fairtrade boeren.

Duurder?
Producten met een Max Havelaar keurmerk zijn vaak wat duurder. Gaan de producten van Verkade nu ook wat meer kosten? Waarschijnlijk gaat de prijs een beetje omhoog. Een kleine reep chocolade bijvoorbeeld. Die kost nu 75 tot 85 cent en zal met Fairtrade cacao en suiker iets duurder worden, namelijk 95 cent. Ik heb het er zeker voor over. Jij ook?

Geen opmerkingen: