donderdag 24 juli 2008

Relatiegeschenken van chocolade

Bedrijven die een relatiegeschenk zoeken, moeten eens overwegen om een geschenk van chocolade te kiezen. Deze dingen zijn ook best leuk voor vrienden en familie. Als je niet weet wat je moet geven, zet dan bijvoorbeeld een leuke foto op een blok chocolade. Tegenwoordig gaat het verder dan een mooie ‘box of chocolates’.

Je logo, zelfgemaakte foto of een tekst op chocolade laten drukken? Het is eigenlijk heel makkelijk als je de juiste apparatuur hebt. In Amerika wordt het printen op chocolade chocolography genoemd. Je stuurt tekst, logo of een afbeelding in zwartwit of full color naar een internetsite, waarna een bedrijf het voor je op chocolade drukt. Je kunt zelfs gewoon een foto met je mobiele telefoon maken en naar ze opsturen.

Met een speciaal printsysteem (met eetbare inkt) wordt je foto, tekst of logo met een foodprinter op de chocolade naar je keuze geprint. Je hebt daar speciale plastic vellen voor nodig waar een kleurgevoelige laag op zit. Die laag wordt bedrukt en wordt op de chocolade gezet. De kleurgevoelige laag op het vel is gemaakt van cacaoboter, maïs en zetmeel, gemengd met onder andere water, suiker en gelatine. Dit heeft geen invloed op de smaak van de chocolade. In het geval van bonbons, wordt de kleurgevoelige laag in de bonbonvorm gelegd en vervolgens wordt de vorm gevuld met chocolade.

Wil je toch iets anders? Er zijn nog vele andere mogelijkheden met chocolade. Het Chocotelegram bijvoorbeeld. Chocoladeblokjes met letters waar je een toepasselijke tekst van kunt maken, met witte chocoladeblokjes als spaties. Het bedrijf waar je het chocotelegram bestelt, legt de blokjes in een mooi doosje en stuurt ze op.

Er zijn ook spellen van chocolade, zoals Trivial Pursuit en Monopoly. Of wat dacht je van een chocolade laptop of een mobiele telefoon van chocolade? Er is ook nog een chocolade wenskaart, waar je een foto naar wens op kan laten drukken. Maar misschien geef je je favoriete werknemer toch liever een chocolade Oscar, of een champagnefles van chocolade?

Geen opmerkingen: