zondag 20 juli 2008

Mockamore

Mockamore is een koffiebar waar speciale koffiesoorten uit allerlei delen van de wereld geserveerd worden. Het is alsof Mockamore een ingewikkeld recept wil gebruiken om de koffie speciaal te maken. Naar mijn idee is een 'simpele' espresso of cappuccino het beste. Dat serveert Mockamore ook gelukkig, maar ze willen meer. Ze verkopen bijvoorbeeld de Indian Summer koffie, met slagroom en kaneelsuiker en de White nights koffie, met caramel, chocolademelk en witte chocoladeschilfers.

Hot Chocolate
Hoe was de warme chocolademelk? Absoluut niet bijzonder. Het is te merken dat ze zich op de 'bijzondere' koffies hebben gericht en weinig aandacht hebben besteed aan iets als warme chocolademelk. Naar mijn idee moet zo'n Mockamore aan al hun producten aandacht besteden om al hun klanten een fijne smaakbeleving te serveren. Helaas gebeurt dat dus niet bij Mockamore. De hot chocolate is met water aangemaakt en dat is niet oké.

Ingevroren taart
Naast drankjes verkopen ze bagels en ook zoetigheden, zoals chocolate chip cookies, brownies en verschillende soorten taart. De kleine zoetigheden zijn erg lekker, de taarten iets minder. Dat laatste komt vooral omdat ze worden ingevroren wanneer ze vervoerd worden naar de Mockamore vestigingen. Daardoor zijn ze bij nuttigen wel ontdooid, maar nog te koud en de smaak gaat gewoonweg verloren als een taart ingevroren is geweest.

Sfeer
De bediening is vriendelijk, maar niet om over naar huis te schrijven. Ze lijken meer met zichzelf bezig dan met de klant. De sfeer in de vestiging in Utrecht is prima. Er zijn kranten en een of twee tijdschriften aanwezig voor de mensen die in hun eentje een kopje koffie komen drinken. Je kunt op een bank, stoel of barkruk zitten. Voor ieder wat wils. Hoewel deze vestiging middenin het centrum ligt, zit je daar toch redelijk rustig. Je kunt door de grote ramen naar buiten kijken en genieten van alle soorten en maten mensen die langs komen lopen.

Vestigingen
De eerste Mockamore vestiging werd in 2001 geopend in Lelystad en nu zijn er vijf vestigingen in Nederland, drie in België en een in de Verenigde Arabische Emiraten.

Vermaatgroep
Eigenaar van Mockamore is de Vermaatgroep, sinds 2007 ook eigenaar van Food Factory, On Top en Brasserie Roos. De Vermaatgroep is een organisatie die ook horeca- en winkelvoorzieningen in ziekenhuizen verzorgt, bedrijfrestauraties, horecavoorzieningen in musea en andere recreatieve locaties heeft (o.a. het spoorwegmuseum en de kunsthal in Rotterdam) en tenslotte dus ook gewone horecavestigingen bevat. Een grote organisatie dus...

Cijfer: 5

3 opmerkingen:

iris zei

Er staat dat de chocolademelk met water is aangemaakt dit is echter onjuist. De chocolademelk is namelijk van het merk chocomel en komt uit een pak. Deze wordt niet nog aanmengt met water.

Cristie zei

Er is heel wat verbeterd de laatste tijd. Dit komt vooral omdat ze de slechte personeelsleden hebben laten gaan. De koffies zijn echt heerlijk! Mijn favoriet is de cafe late en een smaakje toegevoegd hazelnoot..
Echt super!

Anoniem zei

Mijn favoriet is de White knights koffie :)