woensdag 23 juli 2008

Chocolade van paardenmelk

Belgische chocolatier David Maenhout is de eerste die chocolade van paardenmelk heeft gemaakt. Hij heeft deze bonbon met paardenmelk ontwikkeld ter ere van het paardenspektakel Cavalia in Knokke-Heist.

Chocolatier M
Maenhout is een bekende en creatieve chocolatier. Hij heeft in zijn ‘Chololatier M’ wel meer aparte combinaties met chocolade gemaakt. Hij maakte bijvoorbeeld bonbons met kardemom en komkommer en ook zoute pralines. Zijn nieuwste bonbon (een praliné) is een combinatie van paardenmelk, donkere Callebout chocolade en vurige bloedsinaasappel. Bovendien staat er een afbeelding van een paardenhoofd op de bonbon. Het ontwerp voor de afbeelding is speciaal gemaakt door een kunstenares.

Paardenspektakel
Het Canadese paardenspektakel Cavalia is tot 30 augustus te bezoeken in Knokke-Heist. In de shows gaat het vooral om de band tussen paard en mens. Het is een soort Cirque du Soleil met paarden.

Gezondheid
Er wordt gezegd dat paardenmelk goed is voor je gezondheid. Paardenmelk wordt veel gedronken in landen in Centraal Azië. Daar maken ze er een licht alcoholisch drankje van dat airag of kumys heet. In die landen gelooft men dat het helpt tegen indigestie, bloedarmoede, tuberculose en impotentie. Dit is echter nog niet wetenschappelijk bewezen. Maar die bonbon is toch het proberen waard.

Geen opmerkingen: