vrijdag 4 juli 2008

Oh boy!

Bommelding

Op woensdag 2 juli werd rond 9.30 uur een verdacht pakketje gevonden bij de bagageband op Stockholm-Arlanda Airport, in Zweden. Er volgde een bommelding. Het ging om een pakketje, omwikkeld met ducttape. Politieteams, brandweer en ambulance rukten uit om het vliegveld te ontruimen. Bomexperts kwamen om het pakketje te onderzoeken en onschadelijk te maken. Een groot deel van het vliegveld was urenlang afgezet, totdat de bomexperts erachter waren wat in het pakketje zat. Het bleek geen bom, maar een pak O’boy (de Zweedse Nesquik). Achja.

In Zweden zijn er de laatste maanden wel vaker valse bommeldingen gedaan. In januari kwam een bommenteam naar een vliegveld voor een verdacht vibrerend pakketje en dat bleek een seksspeeltje.

O’boy is in Zweden net zo bekend als Nesquik in Nederland.

Nesquik
Nesquik komt uit Amerika, ontwikkeld in 1948 als Nestlé Quik. In de vijftiger jaren kwam deze chocolademix in Europa onder de naam Nesquik. Dan weten we ook meteen waar de ‘Nes’ uit Nesquik vandaan komt, van Nestlé dus.

In 1866 vestigden de twee Amerikaanse broers Page zich in Zwitserland. Zij begonnen een fabriek in gecondenseerde melk (de Anglo Swiss Condensed Milk Company). Een paar maanden later begon Henri Nestlé met zijn fabriek (Farine Lactée), in dezelfde regio. Hij deed dit nadat hij van zijn buurvrouw hoorde dat haar baby was overleden omdat zij hem geen borstvoeding kon geven. Nestle ontwikkelde babymelkpoeder. Iets wat nu heel normaal is, maar toen nog niet bestond. Deze twee fabrieken fuseerden in 1905 en zo ontstond het merk Nestlé. Nu het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld.

In 1973 kwam Quicky the Nesquik Bunny ter wereld, het getekende konijn dat op de verpakking van Nesquik staat. Hij heeft een ketting om, waar een grote Q op staat. Sinds 1999 is dat de letter N geworden, omdat het konijn is omgedoopt tot the Nesquik Bunny. Vraag me niet waarom. Zo kom je er in ieder geval wel achter of het oude pak Nesquik achterin je keukenkast van voor of na 1999 is.

Er zijn verschillende smaken en soorten Nesquik. Wat mij dan weer aanspreekt is de Hot Cocoa mix van Nesquik, met marshmallows in de vorm van konijntjes.

Geen opmerkingen: