zaterdag 17 mei 2008

Springhaver

Springhaver is een leuk filmhuis, waar ook een cafe en restaurant aan vastzit. De naam 'Springhaver' is een samenvoegsel van de straten waar het filmhuis aan ligt: de Springweg en de Haverstraat.

De bioscoop is in 1978 opgezet door filmproducent Jos Stelling. Hij is ook de oprichter van het Nederlands Filmfestival. Slimme jongen, die Jos. Hij had een aantal films geproduceerd en bouwde vervolgens een bioschoop, zodat zijn films daar gedraaid konden worden. De zaken lopen goed, sinds 2004 heeft hij een tweede filmhuis: het Louis Hartlooper Complex.

Het cafe zit al sinds 1885 in dit gebouw. Er is later een keuken aan gebouwd, zodat je er ook kan eten. Dit kan pas sinds 1998. Ik heb er gisteravond gegeten, voordat ik een film ging bekijken in Springhaver I (Be Kind Rewind). Het eten bij Springhaver is prima, niets op aan te merken. Ook de bediening kan iets sneller, maar is over het algemeen prima.

Na het eten probeerde ik de warme chocolademelk. Het is elke keer een risico om dit drankje te bestellen. Ik merk namelijk steeds meer dat de warme chocolademelk in de horeca niet veel voorstelt en vaak gewoon niet lekker is. Ook bij Springhaver is het niet veel soeps. Het is chocoladepoeder met heet water en smaakt ook naar chocoladepoeder en water...

Cijfer: 4

Geen opmerkingen: