dinsdag 27 mei 2008

It started with a kiss…

Deze website heeft de naam Hot Chocolate, vertaling: warme chocolademelk. Maar Hot Chocolate is ook de naam van een Britse band. Ik werd benieuwd wat dit precies voor een band is en zocht het uit.

Ik denk dat je wel een of meerdere nummers van deze band kent: It started with a kiss, You sexy thing en misschien ook wel No doubt about it.

Hot Chocolate is een Britse funky band die in de jaren 70 en 80 erg bekend was. Errol Brown, de oprichter van de band, is geboren in Jamaica. Ik vermoed zijn huidskleur aanleiding is tot naam Hot Chocolate. Errol Brown nam met een aantal vrienden een raggaeversie van Give peace a chance op. Hiervoor had hij toestemming nodig van de makers van dit nummer. John Lennon is de schrijver en was enthousiast over deze versie. Hij gaf hem een platencontract bij apple records (van de Beatles).

Ze hebben veel hits gescoord, in de jaren 70 scoorden ze zelfs elk jaar een hit in de Britse popcharts. In 1981 speelden ze voorafgaand aan de huwelijksceremonie van Charles en Diana. Wat zouden ze daar hebben gezongen? No doubt about it?...

Na de jaren 80 was de band niet echt actief meer. Dat veranderde toen You sexy thing opnieuw een hit werd. Het nummer werd namelijk gebruikt in de film The Full Monty (1987). De bekendheid van deze film zorgde ervoor dat Errol Brown weer helemaal up-and-running was. You sexy thing werd later in meer films en series gebruikt, zoals The Simpsons, About Schmidt en Perfect Stranger.

Hot Chocolate kan er blijkbaar geen genoeg van krijgen, want ze spelen nog steeds. In 2008-2009 treden ze ook in Nederland en België op.

Geen opmerkingen: