zondag 25 mei 2008

Chocomel Hot: Senseo cups

Chocomel is sinds 1932 een begrip in Nederland. Wie chocolademelk bestelt in een bar of restaurant, krijgt meestal chocomel. Lange tijd werd dit product gemaakt door Nutricia. Tegenwoordig heeft Friesland Foods dit bekende merk overgenomen.

Het grote succes van koffie uit de Senseo heeft Friesland Foods aan het denken gezet. Ze kwamen vervolgens met Chocomel Hot. De Senseo koffie koop je in pads, maar Chocomel Hot komt uit cups. Het ziet eruit als een cupje koffiemelk.

Voor de Chocomel Hot uit de Senseo moet je een speciele cuphouder kopen voordat je de cups in je Senseo apparaat kan klikken. Slimme verdiensten dus. Startverpakking: cuphouder en vier cups kost 3,49 euro. Losse cups, verpakking met acht cups kost 2,59 euro. En dan is het ook nog mogelijk dat de cuphouder niet past in jouw type Senseo. Als je dan echt heel graag de Chocomel Hot in je eigen huiskamer wilt nuttigen, moet je dus eventueel een heel nieuw SENSEOapparaat kopen!

Ik ben op zoek gegaan naar de ingrediënten van de Chocomel Hot, maar dat wordt helaas geheim gehouden. Ik weet dat er in de traditionele (koude) chocomel slechts 1,9% cacao zit. De rest is melk, suiker en een stabilisator (gemaakt van zeewier!). Knap dat Chocomel een duidelijke chocoladesmaak heeft, want er zit toch wel erg weinig cacao in! Dat zal bij Chocomel Hot niet anders zijn. Een extra nadeel van die warme chocomel is dat het gemaakt wordt met water en niet met melk. De cup wordt in de Senseo vermengd met water, wat mij niet veel goeds belooft. Chocolademelk met melk is altijd veel lekkerder dan met water. Dit proberen ze te verbloemen door een schuimlaagje dat in je kop Chocomel Hot tevoorschijn komt na vermenging met water in de Senseo.

De Chocomel cups bleken bij introductie zo populair dat ze vrijwel meteen waren uitverkocht. Veel mensen gingen vergeefs alle supermarkten af, op zoek naar Chocomel Hot. Zijn ze nu wel volop verkrijgbaar? Na onderzoek op Albert.nl blijk je de cups gewoon weer te kunnen bestellen. De cuphouder kan je er niet kopen. Daarvoor moet je blijkbaar een andere winkel aandoen, zoals www.chocomelshop.nl. Het zou komende winter een hele rage kunnen worden, want ze verkopen ook zes verschillende soorten mokken van Chocomel. Tot mijn verbazing geen speciale ‘Chocomel Hot’ mok. Wellicht een goed idee, Friesland Foods?

Ik heb geen Senseo en geen hoge verwachtingen van Chocomel Hot. Toch wil ik het, als chocolademelk-tester, graag een keer proberen. Dus ik ga op zoek naar iemand met een Senseo, een cuphouder en Chocomel Hot cups...

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog een paar weekjes wachten en dan komt DOUWE EGBERTS SENSEO HOT CHOCO!!

Anoniem zei

Hoe weet je dat en waar kan ik daarover meer informatie vinden?

Anoniem zei

Wacht maar af, over een paar weken in de winkel, 8 in een zakje.
Je hebt wel weer een nieuwe padhouder nodig (paars)

Anoniem zei

Ben erg benieuwd! Heb je enig idee hoe dat systeem zal werken? Is het vergelijkbaar met het systeem van Chocomel Hot of meer met de Senseo koffiepads? En waarin zal het van die systemem verschillen?

Anoniem zei

Het is een pad te vergelijken met de cappuccino en café-choco pad van Senseo maar dan zonder koffie uiteraard.... De choco is in poedervorm en dus niet zoals bij Chocomel vloeibaar. Over de smaak valt te twisten....

Anoniem zei

Oke, lijkt qua hoeveelheid verpakking die wordt weggegooid een verbetering?! Is de smaak wel beter dan die van de Chocomel Hot?

Anoniem zei

wow 6 reacties over 3 maanden
nu 7 over 4 maanden :o
mm chocoo

Anoniem zei

In Belgie was hij er al een tijdje en nu eindelijk ook in Nederland te koop, SENSEO HOT CHOCO!

Anoniem zei

Zonde van die 3 euro ,de senseo choco is gewoon weg niet te ZUIPEN,je kunt nog beter een glas warm water drinken .

Anoniem zei

Hot choco smaakt erg waterig

Anoniem zei

Zoals ik al zei: over de smaak valt te twisten...

Anoniem zei

Smaakte naar???
In ieder geval niet naar chocolade, bah bah bah.
Heb het zelfs vandaag nog bij de kassa in de supermarkt van 3 klanten gehoord, ik ben dus niet de enige die er zo over dacht .
Zonde van de kosten van de padhouder en de overige pads die ik heb weggegooid.
Had me er echt meer bij voorgesteld.
Dini

peggy zei

heb ook een pak gekocht met pad houder..
bah wat flauw en waterig is t.
Schandalig dat ze zoiets op de markt durven brengen..kan er niet over uit...hoe kunnen ze zelf beweren dat t smaakt naar choco.!
Nogmaals geprobeert want dacht ik moet t wel niet goed gedaan hebben want dit kan niet.!!
Ik heb nu nog een kop..maar gewoon de pad open geknipt en zo met kokend water een mok gemaakt.
Die smaakt goed en zo komen de pads toch op..
***Peggy

Guggie zei

Allemaal goed de gebruiksaanwijzing van de Senseo Hot Choco gelezen ? Voor 1 kopje, 1 pad. Voor 1 mok(groot), handeling herhalen met nieuwe pad. Telkens drukken op 1 kop. Helemaal niet zo waterachtig, maar wel iets kostelijker...

R. Paul zei

Onze kleinkinderen zijn gek op Chocomel4Senseo, maar nu kunnen we het nergens meer vinden.......

Anoniem zei

ikheb een paarse houder voor senseo pads waar zijn ze te koop????