zaterdag 14 juni 2008

Thee met cacao

Tot mijn verbazing bestaat er ook thee met cacao, chocoladethee. Dat is iets wat deze recensent moet proeven! Deze Yogi Tea Choco is geïnspireerd op Xocoatl, de chocoladedrank van de Azteken. Het is gemaakt van cacaoschil en onder meer kaneel, vanille, kardamom en gember.

Het heeft een lekkere en zachte smaak. Je proeft de cacao en tegelijk is het kruidig. Zeker de moeite waard om een keer te proberen! Het heeft een prettig kalmerend effect.

Yogi thee werd gemaakt door de Yogi (letterlijk: iemand die yoga beoefend) Bhajan. Hij komt uit India, waar hij veel heeft geleerd over gezond leven door middel van yoga en de leer van Ayurveda (waarbij het vooral gaat om een innerlijke balans). In 1969 ging hij naar Amerika om zijn kennis over te brengen. Na zijn lessen kregen de leerlingen een kruidige thee, gebaseerd op oude geneeswijzen. De thee werd onder de leerlingen Yogi Tea genoemd.

De thee werd steeds bekender. In de jaren zeventig werd het in de Golden Temple restaurants geschonken. Omdat de gasten de thee zo lekker vonden, werd het al snel ook verkocht in de natuurvoedingswinkels in de buurt van die restaurants. Uiteindelijk groeide het uit tot de Yogi Tea Company en maken ze vele soorten thee.

Deze thee is in Nederland te verkrijgen bij natuurvoedingswinkels. Als je de geschiedenis kent van Yogi Tea, is het te verwachten dat deze thee gemaakt is van 100% biologische producten. En dat klopt.

Geen opmerkingen: