donderdag 5 juni 2008

Horeca biedt rokers een alternatief

Vanaf 1 juli 2008 mag er niet meer gerookt worden in de horeca. Wat kunnen horecagelegenheden doen om de rokers tegemoet te komen? Geef ze een alternatief. Zorg ervoor dat sigaretten toch beschikbaar zijn in cafes, restaurants en dergelijke. Geen sigaretten met tabak, maar chocoladesigaretten. Zo hebben de verslaafden onder ons toch iets om handen ;)

Chocola: de goede verslaving!

Pure chocola bevat stoffen die zorgen voor betere doorstroming van het bloed in de aderen. Nou wil het geval dat rokers een verhoogd risico hebben op aderverkalking en dat wordt veroorzaakt door een slechte bloeddoorstroming. Bovendien bevat chocola antioxidanten, wat de cellen repareert. Dus chocola is goed voor de roker. Maar het beste is natuurlijk om helemaal te stoppen met roken. En voel je toch aandrang? Neem een chocoladesigaret!

Waar mag je nou precies niet meer roken vanaf 1 juli 2008?
Het rookverbod in de horeca geldt voor:
- cafés
- restaurants
- sportkantines
- discotheken
- coffeeshop
- ijssalons
- theaters en andere instellingen voor kunst, cultuur en sport
- inrichtingen die worden beheerd door studentenverenigingen
- poppodia
- evenementenhallen
- congrescentra
- luchthavens
- overdekte winkelcentra

5 opmerkingen:

Anoniem zei

en als we nu eens met zijn allen stopten met roken,dan gaat de fiscus falliét.al die inkomsten die ze dan kwijt zijn.want dat pakje sigaretten is niet duur,hoor!!!!!!! het zijn al die taxen.
waarom niet de café uitbaters zelf laten kiezen of ze een rookvrije café willen of niet.
er zullen er zijn van wel,en van niet.
dan kan de klant zelf kiezen,of hij(zij)in de rook wil zitten of niet.
ik ben zelf 4 maanden gestopt met roken,maar ik vind niet dat je iemand kunt verplichten om ook te stoppen.
ik ga dan ook vaak naar café's waar gerookt wordt,omdat vrienden nog roken,en ik er ga voor de gezelligheid,en plezier te maken.
als er echt niet meer gerookt mag worden,stop dan met sigaretten te verkopen,maar dat zal de fiscus natuurlijk niet doen.
een ex-rookster,met begrip.

Anoniem zei

whahaha tegenmoet komen met choko sigi's nou dat gaat helpen not maar ok ik vind het ook een achterlijk iets om het stoppen met roken op deze wijze in te voeren want hier mee lopen de meeste horeca behoorlijk wat inkomsten mis en idd een pakje sigaretten is zeker niet duur want je betaalt het meeste aan de belasting maar ok wij de rokers mogen niet klagen toch???????? grtz sammy

Hanneke zei

Ja hoor,choco sigaretten (het is nog geen sinterklaas!)en dan......? Volgend jaar allemaal meedoen aan ´de afvallers´?

Hot Chocolate zei

Er is al in meedere landen in Europa een rookverbod in de horeca en de meeste berichten zijn positief. De inkomsten gaan niet achteruit.

Het belangrijkste is dat je met het roken van een sigaret (behalve jezelf ook) anderen tot last bent. Als je af en toe een chocoladesigaret eet heeft niemand daar last van.

Anoniem zei

Helemaal mee eens (met de reactie van Hot Chocolate dan he).
Ik zou mijn man graag van chocolade sigaretten voorzien als ik het daardoor voor elkaar krijgt dat hij niet meer de lucht zit te vervuilen.