vrijdag 28 november 2008

World Chocolate Master

Wie is werelds grootste chocoladecreatieveling? Dat zal blijken uit de competitie van de World Chocolate Masters in 2009.

Haute Couture
Elk land dat deelneemt kiest z’n eigen winnaar, waarna deze het tegen elkaar op gaan nemen voor de titel van World Chocolate Master 2009. Het thema van dit jaar is Haute Couture. De deelnemers moeten dit thema in hun chocoladecreaties verwerken.

German Chocolate Master
Duitsland heeft zijn selectie al gemaakt. Michaela Karg (27 jaar) is de German Chocolate Master en zal Duitsland representeren tijdens de internationale finale op 14-16 oktober 2009 (in Parijs). Haar creaties tonen allerlei verschillende stijlen, van Op-Art, Nostalgie tot En Vogue. In al haar creaties verwerkte ze een parel, om de extravagante Haute Couture te benadrukken.

Dutch Chocolate Master
In Nederland wordt de Dutch Chocolate Master gekozen op 9 januari 2009, op de European Fine Food Fair (EFFF) te Maastricht. Onze vorige Nederlandse deelnemer was Frank Haasnoot (zie foto). Hij won in 2007 een respectabele vierde plaats, achter Japan, Frankrijk en Italiƫ.

Link naar de website van World Chocolate Master.

Geen opmerkingen: