maandag 24 november 2008

'Amersfoort 750 jaar' gevierd met chocolade

In 2009 bestaat de stad Amersfoort 750 jaar. Speciaal voor die gelegenheid werd een koekjeswedstrijd uitgeschreven. Waarom is het winnende koekje ('t Lieve Vrouwtje) de lekkerste? Er zit chocolade in verwerkt, verklapte de bakker.

Stemmen voor lekkerste koekje
Er werden drie verschillende koekjes gemaakt, waaruit een winnaar gekozen moest worden. Die eer was aan de burgemeester van Amersfoort, mevrouw Albertine van Vliet-Kuiper. Zij vroeg op haar beurt hulp aan inwoners van Amersfoort: Hyves-vrienden, bewoners van het Sint Pieters- en Bloklands Gasthuis en leerlingen van de Sint Jorisschool en De Amersfoortse Berg. Iedereen kreeg drie koekjes en een stemformulier. Zelfs een schoolklas van de 'Amersfort school' in New York kreeg een doos koekjes en stemformulieren opgestuurd. Zij doen mee met het digitale uitwisselingsproject ANYtime van Amersfoort 750.

Onze Lieve Vrouwentoren
Op het winnende chocoladekoekje staat een afbeelding van de Onze Lieve Vrouwentoren, een bekende toren in Amersfoort uit rond 1450.

Bakkerij Van der Meer maakt het winnende koekje. Zij gaan de Lieve Vrouwtjes in 2009 verkopen. Vormgever Arnoudt Geerars uit Amersfoort maakt eerst nog een mooie verpakking.

Geen opmerkingen: