woensdag 12 november 2008

Waarom vrouwen van chocolade houden

'Net na de ontdekking van chocolade werd het eten van dit product voor vrouwen verboden, omdat mannen het te zinnenprikkelend vonden....'

Vrouwen zijn verzot op chocolade
Uit onderzoek blijkt dat 55 procent van de vrouwen zich niet kan inhouden als er chocolade in huis is. Kijk eens om je heen en je ziet dat erg veel vrouwen verzot zijn op chocolade. Hebben vrouwen meer behoefte aan chocolade dan mannen? Zo ja, waarom?

Onderzoek hersenen
Het UMC Utrecht deed onderzoek naar de effecten van chocolade op mannen en vrouwen. Twaalf mannen en twaalf vrouwen moesten een nacht vasten, maar kregen de volgende ochtend een beloning: zoveel chocolade als ze maar konden eten. Bovendien kregen ze voor en na het ontbijt een beker chocolademelk, terwijl er een mri (magnetic resconance images)-meting werd gedaan van de hersenen. Wat bleek? Bij mannen die veel chocolade op hebben en chocolade proeven, worden andere hersengebieden actief dan bij vrouwen. Conclusie van dit onderzoek: mannen en vrouwen gaan verschillend om met verzadiging.

Vrouwen genieten van chocolade
Het is nog niet met zekerheid te zeggen waarom vrouwen meer van chocolade houden dan mannen. Is het wel zo dat vrouwen meer chocolade eten dan mannen? Toch lijkt het erop dat het mannen minder uitmaakt of ze chocolade of een andere lekkernij eten. Vrouwen richten zich vaak specifiek op chocolade en genieten van elk hapje.

Geen opmerkingen: