dinsdag 2 december 2008

Chocolade eten of zoenen?

De sensatie van één stuk chocola duurt vier uur langer dan de meest gepassioneerde kus.

Onderzoek
Wetenschappers aan de Universiteit van Sussex wilden weten wat fijner is: chocolade eten of zoenen? Zij onderzochten zes jonge, verliefde stelletjes. De stelletjes lieten eerst een stukje chocolade smelten op hun tong en gaven elkaar daarna een gepassioneerde zoen. Ondertussen werd hun hartslag en hersenactiviteit gemeten.

Resultaten
Geheel onverwachts zorgde het eten van een stukje chocolade voor meer geluksgevoel dan de zoen. Dit gevoel kregen de proefpersonen vooral wanneer de chocolade in hun mond aan het smelten was. De chocolade zorgde voor een intensere hersenactiviteit en duurde ook nog eens vier uur langer dan de zoen! Bovendien verdubbelde de hartslag bij het eten van het chocolaatje. Vrouwen en mannen reageerden even heftig op de chocolade.

Kanttekeningen
Hoewel dit een leuk onderzoek is, moet je dit soort onderzoeken altijd kritisch lezen. Het onderzoek heeft dan ook meer bewijzen nodig en moet daarom in grotere schaal uitgevoerd worden. Ook moet er rekening mee worden gehouden dat een zoen in het laboratorium niet zo gepassioneerd is als op een andere locatie.

1 opmerking:

Hans Hulshof zei

Kan iemand zich nu nog voorstellen dat er mensen zijn die niet van chocolade houden?