donderdag 27 november 2008

Jezus-chocolaatjes

In Duitsland worden sinds kort Jezus-chocolaatjes verkocht. De Duitse kerkgemeenschappen vinden het smakeloos, maar de consument denkt daar anders over.

Te koop via internet
De verkoop loopt goed. Chocolade-Jezus is behalve in de winkels van Duisburg, ook via internet te koop (www.goldjesus.com). Er zijn al duizenden orders geplaatst voor de in gouden folie verpakte chocolade-Jezus.

Waarom Jezuschocolaatjes?
Initiatiefnemer Frank Oynhausen noemt zijn Jezus-chocolaatjes Sweet Lord. Hij wil met de Sweet Lord-chocolaatjes de waarden die Jezus overbracht weer onder de aandacht van het publiek brengen.

Chocolade-Jezus als kunstwerk
In 2007 ontstond een rel toen een kunstenaar een chocolade-Jezus wilde tentoonstellen in Amerika. Cosimo Cavallaro maakte het provocerend kunstwerk My Sweet Lord. Het is een gekruisigde Jezus, gemaakt van chocolade. Het zou te zien zijn in een galerie in New York, maar dit ging niet door. De aartsbisschop van New York vond het kunstwerk schandalig, vele inwoners van de stad waren het met hem eens. De directie zwichtte voor de protesten en besloot af te zien van de expositie.

De verkoop van de eetbare Jezus-chocolaatjes gaat vooralsnog gewoon door.

2 opmerkingen:

Whiskers Angora zei

Jezus, wat moet dat hemels lekker zijn!

Abraham zei

Ziet er best lekker uit.