donderdag 23 oktober 2008

Nescafé Dolce Gusto

Nescafé zet een koffiemachine op de markt die geïnspireerd lijkt op de Senseo, maar met een hele andere vorm. Deze Dolce Gusto is een ronde bol, wordt geproduceerd door Krups en heeft 'baanbrekende technologie'. Wat is die bijzondere techniek dan? En komt er ook chocolademelk uit de Dolce Gusto?!

Baanbrekende technologie
De techniek komt van Krups, de koffie- en chocoladecapsules van Nescafé. Het is moeilijk te achterhalen wat nou precies die baanbrekende technologie van de Dolce Gusto is. Ik neem aan dat ze doelen op het pompdruksysteem met 14 bar, net als machines in professionele coffeebars.

Dolce Gusto
Dolce Gusto betekent zachte smaak. De Nescafé Dolce Gusto heeft de smaken latte macchiato, cappuccino, caffé lungo, caffé lungo mild, espresso en chococino.

Chocolademelk
Nescafé noemt z'n chocolademelk Chococino. Je hebt hier twee cups voor nodig: een met melk en een met chocolade. De melkcapsule bevat melkpoeder, suiker (11%) en soja lecithine. De chocoladecapsule bevat 98% chocoladepoeder (suiker en cacaopoeder), soja lecithine, vanilline en kaneel.

Waar te koop en hoe duur?
De adviesprijs van de Nescafé Dolce Gusto is 139,99 euro, te koop bij de elektronische speciaalzaken in de varianten rood, zwart, wit en zilver. De adviesprijs voor een doos met 16 cups is 4,69 euro.

Heb jij de Chococino al geproefd?! Ik lees graag wat je ervan vindt.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb het apparaat nu een aantal maanden in mijn bezit.
Ik ben er enthousiast over. Je kunt er lekkere koffie en chocoladedrank mee maken.
De dranken zijn goed op temperatuur, ook het eerste kopje.
De chocoladedrank smaakt lekker en vol van smaak.

Anoniem zei

Ik ook! Ik heb de Dolce Gusto aan mijn moeder gegeven en ze is er mega blij mee. En ik stiekem ook want als we nu bij haar komen is de koffie tenminste te drinken:))Echt een aanrader dus!

Unknown zei

Ik heb het apparaat ookin huis gehaald en ik ben er heeeel erg blij mee. de koffie smaakt goed en is rijk van smaak. De Dolce Gusto is een must voor de simpele koffieliefhebber.

Unknown zei

Ik heb de Dolce Gusto voor mijn verjaardag gekregen! Super apparaatje! zet heerlijke koffie waarbij je zelf de sterkte kan bepalen! De chocochino is echt zeer goed!!

Constance zei

Ook zeer tevreden met mijn Dolce Gusto. Ik vind het heerlijk dat ik niet langer hoef te knoeien met pannetjes melk en kloppertjes. En over smaak valt natuurlijk te twisten, maar ik vind dat de koffie smaakt alsof het van vers gemalen bonen is gemaakt. Lekker!

Unknown zei

Hi,
ik heb een krups dolce vista cadeau gekregen, maar ik weet niet hoe chocolino te zetten,is dat eerst een capsule chocolino en dan een capsule lattemachito of wat,en moet er dan water in de teservoir zijn?
Mvg,
Andréas

Unknown zei

@ Jacko je heb een Dolce Gusto neem ik aan? De Chocochino pak je het kopje met het kleurtje aan 't oortje. Die vul je eerst met de Choco tot ongeveer t bovenste randje van het oortje van het kopje. (dus iets erboven ivm de schuimlaag) daarna de melk (witte krup van chocochino) en die vul je tot ie vol is! Das echt een HEERLIJK kopje chocomel!

Unknown zei

Hi,
Nog een vraagje,voor de chocolino te maken moet u dus 2 capsules hebben,eerst de chocoline in de dolce gusta en dan de melkcapsule is dat ok,moet er ook water in de reservoir van de dolce guste ,ja toch!en wat als u een eigen kop van 210ml gebruikt hoeveel choco moet u dan vullen ongeveer met de chocolinecapsule(75%?)

Unknown zei

Ja eerst de donkere capsule erin daarna de (melk-witte) capsule. (zie mijn vorige bericht) Zonder water geen koffie of chocomel ;)
Eigen kop/mok is ff proberen. niet te grote mok pakken want dan wordt 't te waterig en das niet lekker.
hoofdzaak is dus de chocomel daarna romig maken met de melk capsule. Wel zelf het hendeltje terugzetten (bovenop) anders blijft ie doorlopen.
Daarmee kun je de sterkte bepalen.