zaterdag 4 oktober 2008

De lekkerste witte chocolademelk zelf maken!

Na het recept voor de allerlekkerste recept van warme chocolademelk, nu het recept voor de lekkerste warme witte chocolademelk! Lekker voor Sinterklaasavond, maar elke andere avond, middag of ochtend is ook prima voor een kop witte chocolademelk.

Ik maak een halve (grote) kop witte chocolademelk en geen hele kop, zoals ik wel doe bij de hot chocolate met pure chocolade. Witte chocolademelk is romiger en daarom is een halve grote kop vol genoeg om van te genieten.

Voor 1 persoon
1 dl halfvolle melk (halve grote kop)
50 gram witte chocolade
1 kardamompeul (te koop bij o.a. de Toko)

Doe de melk en kardamompeul in een steelpan en verwarm. Mengsel 1 minuut aan de kook houden. Breek de witte chocolade in stukjes en voeg toe aan melkmengsel. Blijven kloppen tot chocolade helemaal is gesmolten. Breng mengsel dan weer tegen de kook aan. Haal de karadamompeul eruit en giet de hot white chocolate in een mok.

Drink heet en geniet met kleine slokjes!

4 opmerkingen:

Marieke zei

Even een vraagje: vanwaar die peul? Het klinkt erg lekker, alleen snap ik daar nou de logica niet van..

Hot Chocolate zei

Kardamom heeft een speciale smaak, die een lekkere toevoeging geeft aan de witte chocolade. Het zorgt voor een extra lekkere smaak van de witte chocolademelk.

Net als verse basilicum door een pastagerecht, om maar een voorbeeld te noemen. Zonder kan, maar met is het pas echt heel lekker.

Ingrid en Kimm zei

Mmmmmm... Wij hebben net deze heerlijke witte chocolademelk bij de kerstbrunch gedronken :-)

Tom zei

Erg lekker we hebben het zonet even tussendoor geprobeert Erg bedankt!.

We zullen het ook nog wel een keer vaker proberen