woensdag 1 oktober 2008

De chocoladeletter

De M is de meest verkochte chocoladeletter, omdat de M het grootste lijkt. Natuurlijk hebben alle chocoladeletters precies hetzelfde gewicht, maar toch...

Welke letter?
De M is van Moeder en Mamma, dat zorgt ook voor een goede verkoop. Ook de S van Sint en de P van Piet en Pappa worden goed verkocht. Koop liever geen K, L, of T, want met deze letters heb je de grootste kans op een teleurstelling. Deze breken namelijk het vaakst in de verpakking, omdat ze maar op een punt aan elkaar vastzitten.

Beste keuze
De beste keuze is natuurlijk de eerlijke (slaafvrije) chocoladeletter, van Oxfam Novib en Tony's Chocolonely.

Fabrieksletters
De chocoladefabrieken verkopen zo'n 14 miljoen chocoladeletters per jaar, waarvan ongeveer 70% melkchocoladeletters. De meeste chocoladeletters hebben ribbeltjes. Fabrieken doen dit, zodat de letters makkelijker uit de vorm komen en het maskeert vlekken door bijvoorbeeld vetbloem.

Lettertype
De chocoladeletter wordt traditioneel gemaakt in het lettertype Egyptienne. De schreven (wat aan de pootjes van de letters uitsteekt) zijn even dik als de pootjes zelf. Er zitten dus geen dunne stukken aan de letters en daardoor is er minder kans dat de chocoladeletters breken.

1 opmerking:

Martin zei

Leuk artikel en nog steeds klopt het. bedankt!