woensdag 15 oktober 2008

Le Journal: Hot Chocolate

Le Journal is een eetcafe in het centrum van Utrecht. Het maakt deel uit van een rij cafés naast elkaar, op 't Neude. In de zomer is het grote plein voor de cafés gevuld met stoelen en tafeltjes.

Sfeer
Het personeel is erg langzaam en slordig. Alsof de eigenaar zomaar wat jonge mensen van de straat heeft geplukt om de bezoekers te bedienen. Ik heb er nog nooit gegeten en ben niet van plan dat te proberen. Het is er namelijk ook niet zo schoon. De sfeer is best aardig. Het is er vaak vol met mensen van alle soorten en maten. Een grote tafel vol met kranten en tijdschriften in het midden van de ruimte, tafeltjes in romantische hoekjes en tafeltjes waar je lekker naar buiten kunt kijken. De drankjes zijn redelijk.

Frans
Le Journal doet zijn naam recht aan. Behalve dat ze veel kranten hebben liggen, doet het me namelijk denken aan een Franse film. In die film zie je een geheimzinnige vrouw in een ouderwetse inpandige telefooncel een emotioneel gesprek voeren. Je ziet alleen haar bewegingen door het halfdoorschijnende glas, haar stem hoor je niet.

Hot Chocolate
De warme chocolademelk is gemaakt van poeder en water. Dit is nooit lekker, maar dit is een van de minder vieze soorten. Dat valt dus mee. Het oude koekje dat ik erbij krijg, eet ik maar niet op...

Cijfer: 5

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat wil je nou zeggen?