maandag 6 oktober 2008

Ferrero Rocher

Wereldrecord
Het wereldrecord Ferrero Rocher eten bestaat uit het eten van vijf Rochers in een minuut. Dat kan beter!! Wie durft?

Oorsprong Ferrero Rocher
Ferrero is een Italiaans familiebedrijf in Alba (linksboven in Italië). Het bedrijf werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht door Pietro en Giovanni Ferrero, sindsdien is het bedrijf al drie generaties lang in de familie.

Grote productie
De Rocher wordt verkocht in honderd landen over de wereld. Als je de Rochers die in een jaar gegeten worden langs een lijn legt, loopt deze lijn drie keer om de aarde heen. Dit is duidelijk een bedrijf met een grote productie. Naast de Rochers, produceren ze ook onder andere Nutella, Kinder Chocolade en Tic Tac.

Ingrediënten

Een Rocher is een bal met meerdere lagen, met in het midden een hazelnoot. Ingrediënten: melkchocolade, hazelnoten, suiker, palmolie, volkoren bloem, wei, magere cacaopoeder, soja lecithine (emulgator), magere melkpoeder, sodium bicarbonaat en ammonium carbonaat, zout, vanilline (smaakstof)

  • Ammonium carbonaat= E503i, vlugzout. In oude films zie je weleens dat een vrouw flauwvalt en bijgebracht wordt met wat vlugzout. Het werkt ook als rijsmiddel in voedingswaren.
  • Sodium bicarbonaat= zuiveringszout. Onder meer gebruikt als rijsmiddel.

Geen opmerkingen: