woensdag 29 oktober 2008

Eerlijke chocoladeletter

Tony Chocolonely verkoopt slaafvrije chocoladeletters. Zij doen dat geheel op eigen wijze, want ze verkopen alleen de letters S, A en -dit jaar de primeur- de Arabische letter M.

Twintig miljoen chocoladeletters
Elk jaar eten we twintig miljoen chocoladeletters met Sinterklaas. Daarvan is nu nog geen half procent slaafvrij. Chocolonely wil hier verandering in brengen en verkoopt daarom sinds vorig jaar de (op weg naar) slaafvrije chocoladeletter. Bij elke letter zit bovendien een Sinterklaasgedicht van J.A. Deelder, Lyrical Tie, Wouter Klootwijk of Mohammed Benzakour.

Groene Sint
Door te kiezen voor de 'eerlijke chocoladeletter', draag je bij aan een beter leven van cacaoboeren en hun werknemers. Chocolonely produceert deze chocoladeletters in samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. De cacao wordt voor een eerlijke prijs van de cacaoboeren gekocht en belast het milieu niet. Ook werken er geen slaven op deze cacaoplantages. Althans, totale slaafvrije chocolade is nog niet mogelijk, Chocolonely is 'op weg naar slaafvrije chocolade'.

Waar te koop?
Tony's Chocolony chocoladeletter kost € 2,65. Kijk voor verkoopadressen op de website van Tony Chocolony.

1 opmerking:

Anoniem zei

Tony's Chocolonely verkoopt helemaal niet alleen de letter S en A hoor! Ik heb alle letters van het alfabet zien liggen bij de wereld winkel. In ieder geval van melk. Van puur is er geloof ik alleen de P te koop.
Sammie, (Amsterdamse Chocolonely fan)