dinsdag 9 december 2008

Chocoladeboter

Veel mensen kennen het nog uit hun jeugd: chocoladeboter. Dit Nederlandse product bestaat al sinds 1946 onder de naam CHOBA.

Nieuwe introductie
In 2006 besloot producent Brinkers tot een tweede introductie van Choba. Vanaf toen werd de chocoladeboter niet meer in een zilveren verpakking verkocht (zoals roomboter), maar in een kuipje. Bovendien werd de chocoladeboter beter smeerbaar. Dus alle mensen die de chocoladeboter nog wel eens op hun brood willen smeren: de chocoladeboter is nog steeds te koop!

Brinkers Food
De uitvinder en producent van Choba chocoladeboter is Brinkers Food. Dit bedrijf is in 1889 opgericht in Zoetermeer. Ze waren oorspronkelijk een handelsonderneming in margarine. In die tijd was margarine een nieuw product en voor veel mensen een goedkope vervanging van de gewone boter.

Margarinefabriek
In 1927 ging Brinkers Food zelf margarine produceren. De eerste margarinefabriek van Brinkers werd geopend in Zoetermeer. Net na de Tweede Wereldoorlog brachten ze een uniek en nieuw product op de markt: chocoladeboter.

Suikervrije chocoladepasta
Nu is Brinkers Food een onderneming die hun producten exporteert naar vijftig landen wereldwijd. Ze produceren allerlei chocoladepasta's, waaronder de suikervrije chocoladepasta met de naam It's my life. Ik ben wel benieuwd hoe die smaakt en waar die te koop is. Ik heb deze pasta nooit in de supermarkt zien staan.

Geen opmerkingen: