woensdag 7 januari 2009

Willie's Wonky Chocolate Factory

Willie's Wonky Chocolate Factory is een achtdelig programma op Nederland 2 (RVU). Dit interessante programma gaat over een hyperactieve, ondernemende man die de allerbeste chocolade ter wereld wil produceren. Afgelopen maandag werd de eerste aflevering uitgezonden.

Beste chocolade ter wereld
De documentaire gaat over Willie Harcourt Cooze, hij wil vanuit zijn cacaoplantage in Venezuela de beste chocolade van de wereld maken. In zijn fabriek in Engeland verwerkt hij de pure cacao uit Venezuela tot chocoladeproducten.
Chocoladerevolutie
Hij wil met zijn perfecte chocolade zorgen voor een revolutie in onze keuken: koken met chocolade. Zelf experimenteert hij door chocolade te gebruiken in alle denkbare gerechten: risotto, bramenjam, vis, enz.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering ging het Britse gezin voor een aantal weken naar hun cacaoplantage El Tesoro (De Schat) in Venezuela. Willie is nogal actief, dus die rent constant heen en weer. Veel aandacht voor zijn gezin heeft hij niet, zijn ultieme passie is namelijk de chocolade. Zijn vrouw Tania is gelukkig van het zelfstandige, geaarde-type, die redt zich wel met zo'n man. Ze hebben zich enorm in de schulden gestoken om de cacaoplantage te kunnen kopen. Dit avontuur is dus niet zonder risico. Het is spannend: gaan ze ten onder in mislukte oogsten en inkopers die afzeggen, of lukt het Willie om de perfecte chocolade op de markt te brengen?

Een blik in de toekomst
In Engeland is dit programma al afgelopen en de chocolade van Willie wordt ook al verkocht bij Selfridges (sinds 19 februari 2008). Het lijkt een succes te worden, maar het is nog even afwachten wanneer Willie winst gaat maken.

Venezuelan Black
Zijn chocolade heet Venezuelan Black, gemaakt van 100% cacao. In zijn fabriek worden hier allerlei chocoladeproducten van gemaakt. De pure cacao kun je zelf ook gebruiken worden voor zoete gerechten, of in hartige. Ik denk dat chocolade in hartige gerechten steeds populairder gaat worden. Ik ga het binnenkort zelf ook eens proberen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal te gek dat er nog mensen zijn die zo alles op het spel zetten om met passie, geduld en vooral veel geloof in het product en hun eigen kunnen, dit doen. Petje af en ik zal zeker gaan proberen snel alle drie de smaken te bestellen.

Ik kan niet wachten, Carla Janus van Carla's Cake Design