zaterdag 23 augustus 2008

Hot Chocolate van La Place

La Place is de eerste horecagelegenheid waar ik warme chocolademelk heb gedronken die gemaakt is van echte chocolade met melk. De warme chocolademelk wordt gemaakt van chocolate drops en biologische melk. Deze worden beide in een groot glas gedaan en vervolgens verwarmd.

De smaak is best lekker, maar niet goed genoeg. Er zit te weinig chocolade in. Bovendien smelt de chocolade niet goed als je 'm zo kort verwarmd in de melk, waardoor de chocolade niet goed met de melk mengt.

Een goed concept, waar ik zeker achter sta. Maar er kan nog het een en ander aan verbeterd worden. Doe dat alsjeblieft La Place, dan heb je een geweldig product!

Cijfer: 7

La Place
De eerste vestiging van La Place is in 1987 geopend in Utrecht (Hoog Catharijne). La Place heeft nu ruim 200 locaties (waaronder een in België), met 4500 medewerkers en 35 miljoen gasten per jaar. Omzet van La Place is 145 miljoen euro. Dat is 20% van de totale omzet van de V&D warenhuizen.

Vader van La Place
Grote man achter La Place is Paul Bringmann. Via de Bijenkorf is hij negentien jaar geleden terecht gekomen bij V&D. Hij is nu directeur van Les Halles, waar alle horecaformules van de V&D onder vallen. De V&D valt weer onder Maxeda.

Grote verandering
Toen Bringmann bij de V&D kwam, was het restaurant daar saai, alles was geprefabriceerd. De koks kon je daar geen echte koks noemen, want alles wat zij deden was het openen van blikvoer en dit opwarmen. Bringmann gooide de hele boel om, alles moet vers en ter plekke bereid, in het zicht van de klant. Er wordt nu onder andere 250 duizend kilo kruidenkaas en 20 miljoen (uitgeperste) sinaasappels per jaar gebruikt.

Prijzen
In 2007 kreeg La Place voor de tweede keer de prijs voor beste 'Food to go'. Ze staan tevens nummer twee op de ranglijst van Nederlandse restaurantketens. Les Halles-directeur Bringmann werd in 2007 zelf ook onderscheiden als 'Elsevier Retail Personality'. Hij won deze prijs voornamelijk vanwege de snelle ontwikkeling van de zelfstandige vestigingen van La Place.

Toekomst
La Place kan nog meer groeien en dat gaat ook gebeuren. Maxeda wil veel investeren in de horeca (11 miljoen euro). Nu is er Panini (broodjes), Marché du Monde (restaurant) en Mangerie (afhaaleten). Nieuwe plannen zijn onder andere meer supermarkten en snackbars.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heey, heb er ook warme chocomel gedronken, er werden bonen(kon kiezen uit 4 soorten) melk, en kwam er een staaf van een machine in. En werd het dus gemixt.

Ik zal wel willen weten, of ik thuis ook zo een mixxer thuis kan krijgen, want ik vond het zo lekker!! Ook omdat je melk,wit,puur enzo kon kiezen.

Alvast bedankt

Anoniem zei

De melk wordt warm (heet) gemaakt door middel van een stoompijpje. Je kunt ook de melk goed warm maken in een pannetje of m.b.v. een magnetron. "Boontjes" erbij en goed roeren tot alles is opgelost.

Laat het smaken!!!

Anoniem zei

Dat kan! En hoe? Bij Bagels&Beans kan je de "chocolate drops" (chocomelt) kopen in wit, melk en puur (laatste heeft de meeste choco smaak). Dan 1 el chocomelt in een glas, warme/hete melk erover en dan bijv met aerolatte/mixer goed roeren... heerlijk!