zaterdag 16 augustus 2008

't Hoogt: chocomel in de bios

't Hoogt in Utrecht is een filmhuis met drie filmzalen en een café/restaurant. Dit was in 1973 het eerste filmhuis van Nederland. Het bestaat uit zeven mooie panden aan Het Hoogt en de Slachtstraat.

Huub Bals
Bedrijfleider bij oprichting was Huub Bals. Hij had ervaring als bedrijfsleider van bioscooponderneming A.F. Wolff (tegenwoordig bioswolff). Later werd hij de grote man achter het International Filmfestival Rotterdam.

Brand bier
Het filmhuis werd in 1973 opgericht omdat de bestaande bioscopen steeds meer commerciële films draaiden. In 't Hoogt worden films gedraaid die je in de gemiddelde bioscoop niet tegenkomt. Vreemd genoeg is biermerk Brand de huidige zakelijk begunstiger van 't Hoogt (gesteund door gemeente Utrecht en Europa Cinemas).

Hot Chocolate
De warme chocolademelk wordt bij 't Hoogt als volgt gemaakt: giet een flesje Chocomel in een beker en verwarm deze door 'm op te schuimen in het cappuccino-apparaat. Klaar. Best te drinken hoor, maar niet zo spannend. Je krijgt er een lekker chocolaatje bij. Het personeel is niet echt ervaren, maar vriendelijk. De sfeer is altijd prima in 't Hoogt.

Cijfer: 6

Geen opmerkingen: