donderdag 7 augustus 2008

Chocoladebad

Een chocoladebad... wat denk je ervan? Baden in golven van gesmolten chocolade, wegdromen met de geur van cacao en als je dan even opschrikt neem je een slok chocolade, gewoon uit je eigen chocoladebad.

Chocoladeconferentie
Een paar jaar geleden was er een meerdaagse chocoladeconferentie in Londen. Iedereen droomde weg bij de mooiste creaties en nieuwste snufjes van chocolade. Chocolate Magazine was een van de standhouders. Zij nodigden mensen uit om en public een chocoladebad te nemen. Vrijwilligers waren makkelijk te vinden.

Zin in een chocoladebad?
Je kunt een chocoladebad krijgen in een kuuroord. Er wordt vloeibare chocolade over je heen gegoten en over je lichaam uitgesmeerd. Wil je liever een bad met chocolade-sinaasappelolie, of een 'mousse au chocolat' crèmebad? Dat kan ook. Of ga naar een hotel waar ze een chocoladebad voor je maken. Het Fairemont Chicago hotel bijvoorbeeld. Daar hebben ze een eigen bad sommelier aan wie je kunt vragen om onder andere een melk, suiker, of chocoladebad.

Je eigen chocoladebad
Een kuuroord of een hotel zijn niet de enige mogelijkheden om in chocolade te kunnen badderen. Je kunt ook thuis genieten van je eigen chocoladebad. Zelf je bad helemaal vullen met gesmolten chocolade of chocolademelk is wellicht wat te duur. Daarom kun je ook het badwater aanvullen met badproducten die naar chocolade ruiken. Een bruisbal bijvoorbeeld, die ruikt naar een mix van cacao en vanille. Of badpoeder met cacao waardoor je lichaam extra energie krijgt.

Gezond en lekker
De kuuroorden zeggen dat chocolade goed voor je is vanwege de antioxidanten in cacao. Ik denk dat een chocoladebad vooral goed voor je is omdat je er blij van wordt. Je droom komt eindelijk uit.