In een eerder artikel schreef ik over de chocoladeboter van Choba, maar je kunt chocoladeboter ook makkelijk zelf maken. Dan zitten er bovendien geen E-nummers en dergelijke in. Lekker op je boterham, meer heb je niet nodig!
Recept chocoladeboter
Je mengt simpelweg goed smeerbare roomboter (Grasboter bijvoorbeeld) met cacaopoeder en klaar is Kees.
Doe de boter met het cacaopoeder in een ruim potje en meng het voorzichtig met een lepel. Zorg wel dat je de juiste verhoudingen gebruikt, zodat het niet teveel naar boter en niet teveel naar cacao smaakt. Dat is een kwestie van steeds wat cacaopoeder aan de boter toevoegen en een klein beetje proeven. Als je het iets te bitter vind smaken, doe er dan een klein beetje agavesiroop doorheen zodat de chocoladeboter wat zoeter smaakt.
dinsdag 3 maart 2009
Chocoladeboter: recept
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten