Chocolade eten als het warm is
Misschien had je het nog nooit bedacht, maar het is moeilijk om chocolade te eten in een warm land.
Smaak
Hoe smaakt chocolade met maïsmeel en gelatine? Het klinkt niet zo lekker, maar volgens de ontwikkelaars verandert er niets aan de smaak (die is als gewone melkchocolade), deze is zelfs meer ‘smooth’. Het is chocolade die je moet kauwen, want het smelt ook niet in je mond. Daar moet je wel van houden en dat is denk ik nog het grootste probleem. Veel mensen willen juist dat de chocola smelt in de mond.
Er wordt al veel langer gewerkt aan een hittebestendige vorm van chocolade. Hershey heeft al in 1937 een niet smeltende chocoladereep (met melkchocolade en eiwit) gemaakt voor militairen in oorlog en deze is later op de markt gebracht voor algemeen publiek.

Wat doet de moderne mens in een vrij land met hittebestendige chocolade? Die maakt er ondergoed van. Australische ontwerpster Reinlinde Trummer verkoopt bijvoorbeeld handgemaakte chocolade bh's voor 100 pond per stuk. Het duurt twee weken voordat deze bh's van hittebestendige chocolade gehard zijn.
Paco Rabanne heeft chocolade jurkjes ontworpen voor een modeshow. Niet hittebestendig, maar met gewone chocolade. De jurken smolten aan het einde van de modeshow, door de lichten en de lichaamstemperatuur van de modellen. Vond Paco dat heel erg? Zo te zien heeft hij geen problemen mee...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten