donderdag 11 september 2008

De lekkerste warme chocolademelk -zelf maken!

Zelf warme chocolademelk maken? Dan is dit het allerlekkerste recept! Het is de chocolademelk zoals Vianne die maakte in de film Chocolat. Dus maak een lekker kopje hot chocolate, zet de film op en geniet met volle teugen!

Voor 1 persoon:
2 dl volle melk (grote mok vol)
50 gram pure chocolade (ik gebruik pure chocolade, eigen merk van de Albert Heijn)
1/2 kaneelstokje
klein snufje chilipoeder (of 1/2 chilipeper zonder zaadjes)
mespunt vanillesuiker (of 1/2 vanillestokje, overlangs doorgesneden)

Doe de melk, kaneel, chili en vanille in een steelpan en verwarm. Houdt mengsel 1 minuut aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan melkmengsel. Blijven kloppen tot chocolade helemaal is gesmolten. Breng mengsel dan weer tegen de kook aan. Haal de kruiderij eruit en giet de hot chocolate in een mok.

Eventueel de warme chocolademelk versieren met een beetje opgeklopte slagroom.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nadeel van de pure chocolade is, dat het nog immer erg zoet is. ipv ready made chocolade, gewoon een 'prutje'maken van een fikse schep cacao, niet veel meer dan drie korreltjes rietsuiker en een scheutje ongeklopte room, zal een puurder effect geven. Handig om de suiker eerst in de mok te doen, opdat de cacao niet aan de bodem verkleeft

sterkmm zei

zal geregeld komen kijken, zullen mijn kinderen blij mee zijn.
groet Ster Hartje