Een lekker recept met cacao en bovendien suikervrij!
Havermoutrepen met cacao (voor 8 repen)
120 gram boter
125 gram appelstroop
225 gram havermout
100 gram noten, gehakt (b.v. amandelen, walnoten)
12 gedroogde abrikozen, in stukjes
4 eetlepels cacao
4 eetlepels kokosrasp
- Smelt de boter en stroop in een pannetje op laag vuur
- Meng in een kom de havermout, noten, gedroogde abrikozen, cacao en kokos
- Als de boter en stroop helemaal gesmolten zijn, deze goed roeren en dan van het vuur afhalen
- Het havermoutmengsel in het pannetje overdoen en goed mengen met het botermengsel
- Leg onderop een cakevorm een strook bakpapier dat over de zijranden heen valt en giet het mengsel erin
- Het mengsel moet een hoogte hebben van ongeveer anderhalve c.m., dit met de bolle kant van een lepel aandrukken en gladstrijken
- In een oven van 180 graden Celsius bakken gedurende 20 minuten, tot de havermoutplak een middenbruine kleur heeft
- Haal cakevorm uit de oven en trek bakpapier er voorzichtig uit, samen met de havermoutplak. Leg op een rooster en laat 2 uur afkoelen
- Snij in repen. Bewaar in een goed afgesloten plastic bak
Geen opmerkingen:
Een reactie posten