zondag 1 november 2009

CHOCA 2009

Het is bijna weer zover: het CHOCA festival!
Van 7 t/m 22 november is er in en rondom Amsterdam een druk programma, volgepakt met chocoladeactiviteiten. Hmmmmm!

Chocolade: maken en proeven
Vele restaurants en lunchrooms hebben een speciaal chocolademenu. Zo biedt restaurant De Koekfabriek een choca lunch en diner. De chocolade lunch bestaat uit een plateau met diverse spannende hartige en zoete chocoladehapjes:


- Kipspiesjes van de grill met chocolade dipsaus
- Gebakken sint Jacobsschelp met chocolademayonaise
- Gegrilde pompoen met chocoladedressing
- Huisgemaakte tonka bonbons
- Mini chocolade muffin

Bij De Pizzabakkers staat een unieke 'cioccolate calzone' op het menu: een dubbelgeklapte chocoladepizza. Maar natuurlijk is er nog veel meer chocolade te proeven, zoals een chocolade high tea, een bonbonworkshop (ook een voor kinderen), een kookworkshop chocolade, een chocoladeverblijf in een hotelkamer en veel meer.

Doel van CHOCA
CHOCA wordt georganiseerd door Stichting Chocoladefestival Amsterdam, met als doel om de chocoladesector te inspireren en innoveren. De manier waarop dient als voorbeeld voor het Amsterdam van de 21e eeuw: sexy, creatief en duurzaam. De rode draad van dit festival is duurzaamheid en educatie.

Duurzame chocolade
Een gesprek over een typisch Nederlandse lekkernij: de chocoladeletter. Rond Sinterklaastijd worden meer dan 20 miljoen chocoladeletters verkocht. Is het mogelijk dat Sinterklaas vanaf 2010 alleen nog chocoladeletters van duurzaam geproduceerde cacao voor je koopt?

Geen opmerkingen: