dinsdag 6 oktober 2009

Miss Chocolade

In België loopt sinds 4 oktober 2009 een Miss Chocolade rond: Jessica Espino Gallego uit Vilvoorde. Zij kreeg tijdens de opening van de Voedingssalon haar kroontje van chocolade. De Voedingssalon is de jaarlijkse beurs voor 'Food en Feel Good' en staat dit jaar in het teken van chocolade.

Wedstrijd
Wat moest Jessica doen om Miss Chocolade te worden? Acht regerende missen maakten een Dame Blanche die gekeurd werd door meesterchocolatier Dominique Persoone en Nicolas Deckers van Belcolade (merk van Belgische chocolade) en meesterkok Robert van Duuren. Tevens moesten ze een smaaktest doen, waarbij ze drie soorten chocolade (wit, fondant en melkchocolade) moesten herkennen. Als laatste chocoladeproef mochten ze een chocolade massage geven aan een mannelijk slachtoffer.

Chocoladeprijs
Jessica was de beste en won daarmee een chocoladekroontje, een diner bij een van de meesterkoks van België, een chocolade verwenarrangement én verschillende kookboeken. Maar het gaat natuurlijk vooral om de titel: Miss Chocolade! Ex Miss België 2005 Tatiana Silva (ambassadrice van de Belgische chocolade) overhandigde een lint en het chocoladekroontje aan de winnares.

Geen opmerkingen: