maandag 6 april 2009

Willie's chocolate revolution

De chocolade van Willie Wonky (eigenlijk Willie Harcourt-Cooze) is een immens succes. Er zijn enorm veel mensen die wachten op een wachtlijst staan om de chocolade van Willie te kunnen kopen. Hij maakt chocolade van alleen cacaobonen, dus zonder toevoegingen als suiker of melk.

Willie Wonky
Ik schreef al eerder over deze man, toen er een serie van hem verscheen op de Nederlandse televisie. Nu komt hij met een nieuw televisieprogramma, speciaal voor Pasen: Willie's Chocolate Revolution. Voorlopig helaas alleen uitgezonden op Channel 4 (vanaf 7 april 2009, 20:00 Britse tijd).

Nieuw programma
Rond Pasen eten heel veel mensen chocolade en dat is dan vooral chocolade die is volgestopt met suiker en vet. Willie vindt dat we beter verdienen. Hij maakte een driedelige serie waarin hij de kijkers nog bekender maakt met de meest pure chocoladereep van de wereld. Hij wil ons laten zien hoe het anders én beter kan wat betreft chocolade.

Recepten
Willie Wonky zal tijdens dit programma laten zien dat je zijn chocolade kunt gebruiken voor zowel zoete als hartige gerechten. Hij maakt onder andere eend met mango en chocolade, chocolademousse, kaneel en cacaobroodjes en chocolade-ijs. De recepten geeft hij tijdens het programma.

Nu maar hopen dat Nederland 2 dit programma ook gaat uitzenden!

Geen opmerkingen: