zaterdag 4 april 2009

Chocolade zonder calorieën

Onderzoekers hebben een manier gevonden om chocolade te eten: Le Whif. Niet alleen handig wanneer je geen calorieën wilt binnenkrijgen, want wellicht ook een oplossing voor mensen die net gestopt zijn met roken.

Le Whif
Een professor van Harvard, David Edwards, leidde een project onder studenten waar uiteindelijk Le Whif uitkwam. Het is een nieuwe manier van eten, het is snel en je kunt het overal naartoe meenemen. Le Whif komt in vier chocoladesmaken: mint, aardbeien, mango en melk.

Hoe werkt het?
Le Whif is een inhalator waar ongeveer 1 gram van extreem kleine deeltjes chocolade in zit. De inhalator zelf heeft ongeveer de grootte van een sigaar, met gekleurde uiteindes zodat je weet welke smaak je in handen hebt. Je inhaleert heel licht en de chocoladedeeltjes komen door de filter heen, naar je mond en tong. Na twee tot drie seconden heb je een subtiele chocoladesmaak in je mond.

Kopen
De inhalator is te koop vanaf 7 april bij creatief bureau Le Laboratoire en in de Franse winkel Colette, maar je kunt 'm vanaf dan ook online kopen. Le Whif zal officieel gepresenteerd worden op 29 april in Parijs. Dat vervolgen ze met een wereldtournee, als onderdeel van een culinaire show van Le Laboratoire. Tijdens de tournee zullen verschillende extra verrassingen bekend worden gemaakt.

Geen opmerkingen: