vrijdag 3 april 2009

Japanse chocolade

Een Japanse vrouw en haar Britse man combineren hun smaakvoorkeuren in chocolade. Ze zijn origineel en vallen dan ook regelmatig in de prijzen.

Prijzen
Zo wonnen ze bij de Academy of Chocolate voor het derde jaar de prijs voor beste Britse chocolatier. Bovendien kregen ze zes gouden en vijf zilveren prijzen voor hun creaties.

Wie?
De vrouw is chef Suzue Curley en haar man heet William Curley, samen werken ze al vijf jaar lang aan hun Japanse chocoladeproducten. In hun patisserie in Richmond mengen ze verschillende traditionele Japanse smaken met chocolade.

Japanse ingrediënten
Ze gebruiken onder andere zwarte azijn, groene thee, geroosterde sesamzaadjes, wasabi en Sichuan peper in hun chocolaatjes. Een voorbeeld is een combinatie van abrikoos met een subtiele wasabi ganache en een vulling van chocolade crème. Wasabi is een hele sterke smaak, maar de abrikoos zorgt voor verzachting. Een ander populair chocolaatje van dit stel is chocolade gevuld met donkere ganache en een vleugje Japanse zwarte rijstazijn. Met dit chocolaatje wonnen ze een gouden prijs van de Academy of Chocolate.

Geen opmerkingen: