dinsdag 3 februari 2009

Plush Chocolates

Plush Chocolates combineert 100% Fairtrade ingrediënten met een eco-verpakking. Dubbelgoed dus! Plush is daarmee een voorloper op de voedingsmarkt.

Chocolade van Belgische chocolatiers
De chocolade wordt gemaakt door Belgische chocolatiers. Die gebruiken cacaobonen uit de Ivoorkust en rietsuiker uit Paraguay.

Eco-verpakking
De verpakking bestaat uit een kartonnen doosje met een tray erin, waar de bonbons op liggen. Deze Plantic tray is ontwikkeld met een speciale techniek. Ze maken dit namelijk van maïszetmeel en is volledig biologisch afbreekbaar. Je kunt de tray thuis gewoon op de composthoop gooien, of in de gft-bak. De rest van de verpakking kan bij het oudpapier. Bovendien is de verpakking zo gemaakt dat het geen geurtjes afgeeft, wat erg belangrijk is als je chocolade verpakt. Je wil geen chocolade eten die naar karton smaakt! Om nog verder te gaan met de milieuvriendelijke verpakking: de wikkel om de verpakking is gemaakt van FSC (duurzaam bosbeheer)-papier en bedrukt met inkt van plantaardige olie.

Chocolatebox
De doos die je op het plaatje ziet, bevat 32 stuks (400 gram) chocolaatjes met verschillende smaken. Elk puur chocolaatje van Plush bevat 70% cacao en de melkchocolaatjes hebben minimaal 36% cacao. In elke box zitten de volgende smaken: 70% cacao, cranberry, gianduja (zachte melkchocolade met hazelnoten), koffie, hazelnoot praline, caramel, amandel en kokos.

Website van Plush Chocolates

Geen opmerkingen: