dinsdag 1 september 2009

Mars geeft gratis chocoladerepen weg

Mars heeft een nieuwe reclamestunt: de Mars Real Chocolate Relief Act. Iedere week worden er 250.000 coupons aan mensen opgestuurd, die vervolgens op 'Free Chocolate Friday' in de ochtend op tijd inloggen. Degene die dat lukt, kan de coupon inruilen voor een chocoladereep, zoals een Mars of een Twix.

Mars zegt een positieve actie in de markt te willen zetten tijdens deze vervelende economische recessie. Helaas is deze actie alleen bedoeld voor Amerikanen. De actie loopt tot eind september.

De website bevat nogal wat marketing. Naast directe reclame, is er het een en ander te lezen over de achtergrond van de Chocolate Relief Act. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met de Real Chocolate Chat. Niet een chatbox zoals we gewend zijn, maar een verzameling chocoladevragen waar je een antwoord op kunt insturen. Vragen als: 'what everyday object would you like to turn into chocolate?' (mijn antwoord: de gordijnen) en 'how does chocolate give you real relief? ' (mijn antwoord: door steeds weer aan mijn behoefte te voldoen).

Zo, nu ga ik chocolade eten...

Geen opmerkingen: