zaterdag 14 maart 2009

Warme chocolademelk (lactosevrij)

Sommige mensen mogen geen zuivel eten of drinken vanwege een lactose-intolerantie. Daardoor gaat de heerlijke smaak van een hot chocolate gemaakt met melk ze voorbij. Gelukkig zijn er verschillende andere mogelijkheden. Sommige mensen houden van warme chocolademelk bereid met cacaopoeder en heet water (ik niet). Ik heb hot chocolate gemaakt met rijstemelk en het smaakt goed. Suiker is niet nodig, omdat de rijstemelk van zichzelf een zoete smaak heeft.

Warme chocolademelk (lactosevrij)
voor 1 mok

  • Breng 300 ml. rijstemelk aan de kook in een steelpannetje.
  • Doe ondertussen 3 theelepels cacaopoeder in je mok, voeg een beetje heet water toe en roer het goed door tot je een dik papje hebt.
  • Voeg een snufje kaneelpoeder aan de kokende rijstemelk toe en zet het vuur uit.
  • Gooi de rijstemelk in je mok terwijl je goed roert. Zorg dat de cacao goed vermengt met de melk.

Geen opmerkingen: