
Voor 1 persoon:
2 dl volle melk (grote mok vol)
50 gram pure chocolade (ik gebruik pure chocolade, eigen merk van de Albert Heijn)
1/2 kaneelstokje
klein snufje chilipoeder (of 1/2 chilipeper zonder zaadjes)
mespunt vanillesuiker (of 1/2 vanillestokje, overlangs doorgesneden)
Doe de melk, kaneel, chili en vanille in een steelpan en verwarm. Houdt mengsel 1 minuut aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan melkmengsel. Blijven kloppen tot chocolade helemaal is gesmolten. Breng mengsel dan weer tegen de kook aan. Haal de kruiderij eruit en giet de hot chocolate in een mok.
Eventueel de warme chocolademelk versieren met een beetje opgeklopte slagroom.
Nadeel van de pure chocolade is, dat het nog immer erg zoet is. ipv ready made chocolade, gewoon een 'prutje'maken van een fikse schep cacao, niet veel meer dan drie korreltjes rietsuiker en een scheutje ongeklopte room, zal een puurder effect geven. Handig om de suiker eerst in de mok te doen, opdat de cacao niet aan de bodem verkleeft
BeantwoordenVerwijderenzal geregeld komen kijken, zullen mijn kinderen blij mee zijn.
BeantwoordenVerwijderengroet Ster Hartje